NORA DRUŽINA Seznam forumov  
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



 za dobro jedačo Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temoOdgovori na to temo
Avtor Sporočilo
Brezbarvni
small boss


Pridružen/-a: 01.03. 2007, 00:09
Prispevkov: 3727
Kraj: MORAVČE

PrispevekObjavljeno: 17 Jul 2007 21:08 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Borovničevi muffini

Sestavine:

200 dag borovnic

100 g sladkorja

120 g masla

250 g moke

1 1/2 jogurta

1 jajce

1 pecilni prašek

2- 3 tablice jedilne čokolade (naribane)

ščepec soli

modelčki za peko muffinov

V posodo presejemo moko. Dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. Modelček za peko pripravimo tako, da muffine premažemo z maslom in jih nato posujemo z moko. Ko modelčke zapolnimo z maso, jih postavimo v pečico. Pečemo 20 minut pri 180 C.

Image
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočilo
Brezbarvni
small boss


Pridružen/-a: 01.03. 2007, 00:09
Prispevkov: 3727
Kraj: MORAVČE

PrispevekObjavljeno: 17 Jul 2007 21:32 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Pečene račje prsi s prilogo

Image


Sestavine:

4 račje prsi (okoli 15 dag)

1/4 l čiste goveje juhe

5 dag masla

sol

poper

sveži majaron

olje

Priloga:

4 mini kolerabice

1/2 kg krompirja

1/16 l mleka

10 dag masla

1 žlica olja od tartufov

sol

Priprava:

Pečico segrejemo na 190 stopinj C. Prsi narežemo na enake kocke; meso takoj solimo in popramo. V ponvi segrejemo malo olja in meso z obeh strani opečemo. Nato ga v pečici v 10 minutah zapečemo in nazadnje postavimo nad soparo. Maščobo od pečenja zalijemo z malo juhe. Maslo narežemo na kocke. Omako začinimo z majaronom in zmešamo z maslom, da se lepo veže. Meso postrežemo na krožnikih in ga prelijemo z omako. Priprava kolerabic: Krompir olupimo, ga narežemo na male kocke in kuhamo v slanem kropu. Kuhanega odcedimo in pretlačimo. Maslo z mlekom zavremo, dodamo olje tartufov in primešamo k pireju. Kolerabicam odrežemo kape, izdolbemo sredino, ki jo napolnimo s pripravljenim pirejem. Dekoriramo z narezanimi tartufi. Kolerabicam prislonimo tudi pokrovčke. Na omako damo žličko ali dve penaste smetane, stojalo pa izrežemo iz krompirja in ga ocvremo v vročem olju. Opomba: Prsi morajo biti v sredini rožnate barve.

Čas priprave: 60 minut
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočilo
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 04 Sep 2007 01:24 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Kukmaki s škampi v solati

Sestavine: 50 dag svežih kukmakov, 20 dag kuhanih in olupljenih škampov, 4 žlice olivnega olja, 1 žlica limoninega soka, sol in poper po okusu.

Gobe očistimo, operemo in narežemo na manjše koščke. V skodelici zmešamo olivno olje, limonin sok, poper in sol. S tem prelijemo gobe. V omaki naj stojijo nekaj ur.


Na dno posode za solato vložimo nekaj listov krhke solate. Zmešamo gobe in rakce ter jih stresemo na solatne liste. Solato postrežemo hladno.

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Tejcha
""glavna""


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 16:40
Prispevkov: 5042
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 05 Sep 2007 07:32 Odgovori s citatomNazaj na vrh

EJ fantje (in seveda tudi dekleta), mene pa zanima, če ma kdo slučajno (al pa ve) recept za carbonaro (špageti carbonara)....sej v bistvu vem kaj paše notr, ampak jst rabm to met napisan kok česa, pa cel potek.....sej veste, nism nek kuharski mojster Very Happy V glavnem....bi bla zlooooooooo vesela, če bi kdo dal recept za carbonaro :-? :-?

Aja, arafat....a telih kukmakov s škampi v solati ne rabmo nč kuhat, pražt, pečt, karkoli....se kr surove je??? Rolling Eyes

_________________
*spet se mi je na bolš poslabšal*
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Brezbarvni
small boss


Pridružen/-a: 01.03. 2007, 00:09
Prispevkov: 3727
Kraj: MORAVČE

PrispevekObjavljeno: 05 Sep 2007 08:35 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Picete z jurčki

Sestavine (za 4 osebe):
Testo:

500 g gladke moke

20 g kvasa

1 čajna žlička soli

1 čajna žlička sladkorja,

3 dl mlačne vode

Nadev:

300 g na čebuli opraženih jurčkov

50 g parmezana

150 g paradižnikove omake ali kečapa



Priprava:

Iz sestavin (razen jurčkov, parmezana in paradižnikove omake) pripravimo testo za picete, ga pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro. Nato ga razvaljamo, premažemo s paradižnikovo omako in enakomerno obložimo z opraženimi gobicami ter posujemo z nastrganim parmezanom. Testo tesno zvijemo in narežemo na kolobarje, ki jih položimo v namaščen pekač. Picete vzhajamo še 20 minut, nato pa pečemo 15 minut pri 220 stopinjah Celzija. Ko so pečene, jih vzamemo iz pekača in postrežemo.

Image
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočilo
Brezbarvni
small boss


Pridružen/-a: 01.03. 2007, 00:09
Prispevkov: 3727
Kraj: MORAVČE

PrispevekObjavljeno: 05 Sep 2007 08:45 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Špageti "Carbonara"


Sestavine za 4 osebe

Mlinotestovi Ceres špageti 45 400 g
pusta kraška panceta 100 g
smetana 1 dl
jajčni rumenjaki 3
parmezan 50 g
ovčji sir 50 g
maslo 30 g
česen pol stroka
janež
drobnjak
poper
sol

Priprava
1. V večji kozici na maslu prepražimo na kocke narezano panceto, janež, papriko in na koncu dodamo še česen. Dodamo smetano in sir. Solimo in popramo.
2. Špagete skuhamo, jim dodamo jajca, premešamo in takoj postrežemo


Nasvet
Po želji lahko sestavinam, ki jih prepražimo, dodamo tudi polovico rdeče paprike.

Image
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočilo
Tejcha
""glavna""


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 16:40
Prispevkov: 5042
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 05 Sep 2007 08:50 Odgovori s citatomNazaj na vrh

BB, najlepša hvalaaaaa :-?

_________________
*spet se mi je na bolš poslabšal*
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Brezbarvni
small boss


Pridružen/-a: 01.03. 2007, 00:09
Prispevkov: 3727
Kraj: MORAVČE

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2007 09:51 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Kaneloni: testenine velikega formata
Ko vam nekdo omeni testenine, najprej pomislite na špagete ali raviole, ki pa zdaleč niso edine tovrstne dobrote. Malce več kuharskega znanja in potrpežljivosti zahtevajo kaneloni, katerih načini priprave so zelo različni. Segajo od polnjenja z mesom, do polnjenja z zelenjavo, zgolj kuhanja pa do cvrtja. Vsekakor prinašajo v testeninski obrok nekaj posebnega.



Image

Kaneloni z gamberi

Testo:
- 300 g moke
- 3 jajca
- malo vode
- sol

Nadev:
- 200 g gamberov
- 1 čebula
- 1 paradižnik
- 100 g šampinjonov
- 1 žlica moke
- 1 dl belega vina
- peteršilj

Omaka:
- 150 g paradižnikove mezge
- začimbe (origano, rožmarin)
- ščepec sladkorja
- 1 žlica oljčnega olja
- 150 g parmezana

Testo gladko umešamo, ga razvaljamo in narežemo na kvadrate velikosti 10 krat 10 cm. Krpice lahko nato skuhamo v slanem kropu, pri čemer jih takoj ohladimo, da se ne zlepijo, lahko pa jih polnimo brez predhodnega kuhanja.
Na oljčnem olju popražimo sesekljano čebulo. Šampinjone narežemo na kolute in jih dodamo skupaj z gamberi k čebuli. Nekaj minut vse skupaj pražimo, nato pa dodamo na kocke narezan paradižnik. Počakamo, da paradižnik spusti vodo, medtem pa v posodici moko zamešamo v belo vino, nato pa dodamo gamberom. Solimo in popramo ter dodamo sesekljan peteršilj. Nadev mora biti dovolj gost zaradi lažjega polnjenja testenin.
V drugi posodi naredimo omako, tako da v paradižnikovo mezgo postopoma vmešamo vse začimbe.
Na delovno površino razporedimo krpice in na vsak kvadrat damo malo nadeva. Na ta način bomo v vsak kanelon dali isto količino nadeva. Kvadrate zvijemo in jih postavljamo v pomaščen pekač. Ko so vsi kaneloni zviti, jih prelijemo s paradižnikovo mezgo in pečemo približno 15 minut na 200-tih stopinjah Celzija. Medtem naribamo sir in pet minut pred koncem potresemo po kanelonih ter postavimo nazaj v pečico, da se sir stopi.


Image

Kaneloni s špinačo in sirom

Sestavine:
- 200 g kanelonov
- 500 g špinače
- 2 konzervi paradižnikove mezge
- 100 g čebule
- 50 g masla
- 300 g rikote
- 200 g mocarele
- sol, poper, začinka, origano
- parmezan (po želji)

Kanelone lahko vedno pripravite vnaprej na zgoraj opisan način, lahko pa jih kupite v vseh bolje založenih trgovinah z živili.
Na stopljenem maslu popražimo sesekljano čebulo, nato pa ji dodamo očiščeno in oprano špinačo. Dušimo 20 minut nato pa umešamo rikoto ter začinimo.
V drugi posodi naredimo omako, tako da v paradižnikovo mezgo postopoma vmešamo origano in začinko.
Kanelone napolnimo s špinačo in jih razporedimo na pomaščen pekač. Prelijemo jih s paradižnikovo mezgo, prekrijemo jih z na kolute narezano mocarelo in pečemo približno 40 minut na 200-tih stopinjah Celzija. Po želji kanelone pet minut pred koncem peke potresemo s parmezanom ter postavimo nazaj v pečico, da se sir stopi.


Image

Kaneloni z gorgonzolo

Sestavine:
- 200 g kanelonov
- 200 g skute
- 50 g gorgonzole
- 50 g naribanega parmezana
- 10 g masla
- sol, poper

Vnaprej pripravljene kanelone skuhamo v kropu, odcedimo in postavimo na čisto kuhinjsko krpo, da se posušijo.
Medtem gorgonzolo narežemo na manjše kose in jih v posodi zdrobimo z vilico. Dodamo skuto, parmezan, solimo, popramo in premešamo.
Kanelone napolnimo s pripravljenim nadevom in jih položimo v pomaščen pekač. Pečemo v pečici 15 do 20 minut na 180-ih stopinjah Celzija. Po želji potresemo s parmezanom..
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočilo
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 25 Jan 2008 14:34 Odgovori s citatomNazaj na vrh

TISOČ OTOKOV - preliv za solate

potrebovali boste:

pol skodelice majoneze,
2 žlici paradižnikovega kečapa,
1 zravnano žličko sladke paprike,
pol skodelice kisle smetane,
4 žlice kisa,
2 žlici nastrganega hrena.

Kako jo pripravite?
Majonezo, kečap in pol skodelice vroče vode penasto stepite. Nato postopoma dodajajte papriko, kislo smetano, kis in hren. Dobro premešajte.

Omaka naj bo rahla, skušajte jo uporabiti takoj, ko je narejena.

Če jo boste postavili na hladno, jo pred uporabo ponovno temeljito stepite z metlico.

Omaka je primerna za solato iz vitlofa, endivije, za perutninsko solato, solato iz belušev, sirovo solato, solato iz teletine, rdeče pese in jajčno solato.

Uživajte v okusih!

Image

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Tejcha
""glavna""


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 16:40
Prispevkov: 5042
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 16 Apr 2008 07:17 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Tale preliv 1000 otokov je pa men naaaaaaaaaaaajboljši preliv, za prste obliznit njami

Sam tele recepte ste pa začel neki zanemarjat Crying or Very sad No, dejte fantje in punce še kej napisat, men se kr sline cedijo k tole berem Laughing

Recimo za kake namaze, solatne prelive, solatke.....ma za vseeeee, mam vse (skor) rada Laughing

_________________
*spet se mi je na bolš poslabšal*
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 10 Sep 2008 09:59 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Lignji s pelati in vinom


Sestavine: 80 dag manjših lignjev, velika pločevinka pelatov (80 dag) ali 4 sveži zreli paradižniki, 1 dl suhega belega vina, 2 čebuli, 2 stroka česna, olivno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, sol.

Lignje očistimo, oplaknemo in narežemo na centimeter široke trakove. Segrejemo malo olivnega olja in popražimo na kolesca narezano čebulo oz. šalotko.

Dodamo lignje, začinimo s soljo in rožmarinom in na srednjem ognju dušimo deset minut. Zalijemo z vinom. Ko večina vina izpari, dodamo olupljen in nasekljan paradižnik oz. nasekljane pelate in stisnjen česen. Pokrijemo in dušimo še 20 minut.

Omako zgostimo z žličko ali dvema drobtin (lahko jih zamenjamo z zdrobom ali polento). Odstavimo in potresemo s peteršiljem

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Bibi27
najbolj nor član


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 15:12
Prispevkov: 5104
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 10 Sep 2008 10:34 Odgovori s citatomNazaj na vrh

njaaaami arafat.....ampak kaj ko pri meni nihče ne je rib in podbnih morskih dobrot....zase jih pa ne delam Crying or Very sad
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 10 Sep 2008 11:33 Odgovori s citatomNazaj na vrh

rib tudi jest ne obožujem (kar ima kosti)...sardelce, osliča, lignje to pa jem, pa postrv če jo spečem sam... Laughing

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Brezbarvni
small boss


Pridružen/-a: 01.03. 2007, 00:09
Prispevkov: 3727
Kraj: MORAVČE

PrispevekObjavljeno: 23 Sep 2008 07:54 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Aromatični pomfrit

Ocvrt krompirček je čista klasika. To je jed, ki jo imajo vsi radi. Ima le eno pomanjkljivost – zaradi cvrtja je precej kalorična.

Image

--------------------------------------------------------------------------------
Če ste med tistimi, ki pazite na linijo, vendar vam odpovedovanje jedem, ki jih imate radi, ne diši, potem vam priporočamo, da si pripravite aromatični krompirček, ki se ga peče v pečici brez olja.

Sestavine:
- 1 kg krompirja
- 10 dag čebule
- 2 žlički sesekljanega peteršilja
- 2 žlički sesekljane bazilike
- 1 strok česna
- 1 dl vode
- sol

Krompir narežemo na podolgovate in tanke kose, primerne za pomfrit. Dodamo mu čebulo narezano na kolute, stisnjen strok česna, peteršilj, baziliko ter sol po okusu. Vse skupaj dobro premešamo, damo v pekač, zalijemo z vodo in pečemo v pečici segreti na 200°C 35-40 minut. Aromatični pomfrit se odlično poda kot priloga k mesu, lahko pa ga postrežemo tudi kot samostojno jed skupaj s solato.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočilo
Magnus
Gost





PrispevekObjavljeno: 07 Dec 2008 23:56 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Magnusovi PIZZA MUFFINI

Sestavine:
100 ml mlačnega mleka
1/2 zavitka kvasa(21 g)
250 g moke
4 jedilne žlice masla
1 jajce
sol
žlička začimb za pico
maščoba in moka za model
1 majhna čebula
1 jedilna žlica oljčnega olja
50 g gnjati ali salame
1 paradižnik
1 paprika
50 g šampinjonov
50 g gavde

Priprava(12 kosov):

V posodi zmešamo mleko in 1 jedilno žlico mlačne vode, v tej tekočini nato raztopimo kvas in dodamo presejano moko. Dodamo še maslo, jajce, eno jedilno žlico soli in začimbe za pico. Z ročnim mešalnikom ugnetemo gladko, prožno testo. Pokrijemo ga ter pustimo okoli 35 minut vzhajati na toplem.

Pečico segrejemo na 180 °C. Vdolbinice pekača za mafine namastimo in potresemo z moko ali pa vanje namestimo papirnate modelčke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje, v njem dušimo čebulo, da dobi steklen videz. Ponev odstavimo z ognja. Gnjat narežemo na majhne kocke. Paradižnik operemo, razrežemo na štiri dele, mu odstranimo semena in ga nato narežemo na majhne koščke. Isto naredimo s papriko. Šampinjone očistimo, zdrgnemo jih s suhim papirnatim prtičem ter prav tako tanko narežemo na lističe. Sir drobno nastrgamo.

Čebulo, gnjat, paradižnik, šampinjone in polovico sira vgnetemo v testo z ročnim mešalnikom. Testo razdelimo na 12 delov in položimo v vdolbinice pekača. Potresemo jih s preostalim sirom.

Mafine pečemo v pečici na srednjem vodilu okoli 25 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, pustimo počivati okoli 5 minut, nato jih vzamemo iz modela in ponudimo tople ali hladne.

Image


Nazadnje urejal/a Magnus 09 Dec 2008 13:12; skupaj popravljeno 1 krat
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo


 Pojdi na:   



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme by Daz :: Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas