Avtor |
Sporočilo |
Brezbarvni
small boss

Pridružen/-a: 01.03. 2007, 00:09
Prispevkov: 3727
Kraj: MORAVČE
|
Objavljeno:
17 Jul 2007 21:08 |
  |
Borovničevi muffini
Sestavine:
200 dag borovnic
100 g sladkorja
120 g masla
250 g moke
1 1/2 jogurta
1 jajce
1 pecilni prašek
2- 3 tablice jedilne čokolade (naribane)
ščepec soli
modelčki za peko muffinov
V posodo presejemo moko. Dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. Modelček za peko pripravimo tako, da muffine premažemo z maslom in jih nato posujemo z moko. Ko modelčke zapolnimo z maso, jih postavimo v pečico. Pečemo 20 minut pri 180 C.
 |
|
|
   |
 |
Brezbarvni
small boss

Pridružen/-a: 01.03. 2007, 00:09
Prispevkov: 3727
Kraj: MORAVČE
|
Objavljeno:
17 Jul 2007 21:32 |
  |
Pečene račje prsi s prilogo
Sestavine:
4 račje prsi (okoli 15 dag)
1/4 l čiste goveje juhe
5 dag masla
sol
poper
sveži majaron
olje
Priloga:
4 mini kolerabice
1/2 kg krompirja
1/16 l mleka
10 dag masla
1 žlica olja od tartufov
sol
Priprava:
Pečico segrejemo na 190 stopinj C. Prsi narežemo na enake kocke; meso takoj solimo in popramo. V ponvi segrejemo malo olja in meso z obeh strani opečemo. Nato ga v pečici v 10 minutah zapečemo in nazadnje postavimo nad soparo. Maščobo od pečenja zalijemo z malo juhe. Maslo narežemo na kocke. Omako začinimo z majaronom in zmešamo z maslom, da se lepo veže. Meso postrežemo na krožnikih in ga prelijemo z omako. Priprava kolerabic: Krompir olupimo, ga narežemo na male kocke in kuhamo v slanem kropu. Kuhanega odcedimo in pretlačimo. Maslo z mlekom zavremo, dodamo olje tartufov in primešamo k pireju. Kolerabicam odrežemo kape, izdolbemo sredino, ki jo napolnimo s pripravljenim pirejem. Dekoriramo z narezanimi tartufi. Kolerabicam prislonimo tudi pokrovčke. Na omako damo žličko ali dve penaste smetane, stojalo pa izrežemo iz krompirja in ga ocvremo v vročem olju. Opomba: Prsi morajo biti v sredini rožnate barve.
Čas priprave: 60 minut |
|
|
   |
 |
Arafat
GLAVA DRUŽINE

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale
|
Objavljeno:
04 Sep 2007 01:24 |
  |
Kukmaki s škampi v solati
Sestavine: 50 dag svežih kukmakov, 20 dag kuhanih in olupljenih škampov, 4 žlice olivnega olja, 1 žlica limoninega soka, sol in poper po okusu.
Gobe očistimo, operemo in narežemo na manjše koščke. V skodelici zmešamo olivno olje, limonin sok, poper in sol. S tem prelijemo gobe. V omaki naj stojijo nekaj ur.
Na dno posode za solato vložimo nekaj listov krhke solate. Zmešamo gobe in rakce ter jih stresemo na solatne liste. Solato postrežemo hladno. |
_________________ OSTANITE ZDRAVI |
|
    |
 |
Tejcha
""glavna""

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 16:40
Prispevkov: 5042
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
05 Sep 2007 07:32 |
  |
EJ fantje (in seveda tudi dekleta), mene pa zanima, če ma kdo slučajno (al pa ve) recept za carbonaro (špageti carbonara)....sej v bistvu vem kaj paše notr, ampak jst rabm to met napisan kok česa, pa cel potek.....sej veste, nism nek kuharski mojster V glavnem....bi bla zlooooooooo vesela, če bi kdo dal recept za carbonaro :-? :-?
Aja, arafat....a telih kukmakov s škampi v solati ne rabmo nč kuhat, pražt, pečt, karkoli....se kr surove je???  |
_________________ *spet se mi je na bolš poslabšal* |
|
   |
 |
Brezbarvni
small boss

Pridružen/-a: 01.03. 2007, 00:09
Prispevkov: 3727
Kraj: MORAVČE
|
Objavljeno:
05 Sep 2007 08:35 |
  |
Picete z jurčki
Sestavine (za 4 osebe):
Testo:
500 g gladke moke
20 g kvasa
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička sladkorja,
3 dl mlačne vode
Nadev:
300 g na čebuli opraženih jurčkov
50 g parmezana
150 g paradižnikove omake ali kečapa
Priprava:
Iz sestavin (razen jurčkov, parmezana in paradižnikove omake) pripravimo testo za picete, ga pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro. Nato ga razvaljamo, premažemo s paradižnikovo omako in enakomerno obložimo z opraženimi gobicami ter posujemo z nastrganim parmezanom. Testo tesno zvijemo in narežemo na kolobarje, ki jih položimo v namaščen pekač. Picete vzhajamo še 20 minut, nato pa pečemo 15 minut pri 220 stopinjah Celzija. Ko so pečene, jih vzamemo iz pekača in postrežemo.
 |
|
|
   |
 |
Brezbarvni
small boss

Pridružen/-a: 01.03. 2007, 00:09
Prispevkov: 3727
Kraj: MORAVČE
|
Objavljeno:
05 Sep 2007 08:45 |
  |
Špageti "Carbonara"
Sestavine za 4 osebe
Mlinotestovi Ceres špageti 45 400 g
pusta kraška panceta 100 g
smetana 1 dl
jajčni rumenjaki 3
parmezan 50 g
ovčji sir 50 g
maslo 30 g
česen pol stroka
janež
drobnjak
poper
sol
Priprava
1. V večji kozici na maslu prepražimo na kocke narezano panceto, janež, papriko in na koncu dodamo še česen. Dodamo smetano in sir. Solimo in popramo.
2. Špagete skuhamo, jim dodamo jajca, premešamo in takoj postrežemo
Nasvet
Po želji lahko sestavinam, ki jih prepražimo, dodamo tudi polovico rdeče paprike.
 |
|
|
   |
 |
Tejcha
""glavna""

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 16:40
Prispevkov: 5042
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
05 Sep 2007 08:50 |
  |
BB, najlepša hvalaaaaa :-? |
_________________ *spet se mi je na bolš poslabšal* |
|
   |
 |
Brezbarvni
small boss

Pridružen/-a: 01.03. 2007, 00:09
Prispevkov: 3727
Kraj: MORAVČE
|
Objavljeno:
06 Sep 2007 09:51 |
  |
Kaneloni: testenine velikega formata
Ko vam nekdo omeni testenine, najprej pomislite na špagete ali raviole, ki pa zdaleč niso edine tovrstne dobrote. Malce več kuharskega znanja in potrpežljivosti zahtevajo kaneloni, katerih načini priprave so zelo različni. Segajo od polnjenja z mesom, do polnjenja z zelenjavo, zgolj kuhanja pa do cvrtja. Vsekakor prinašajo v testeninski obrok nekaj posebnega.
Kaneloni z gamberi
Testo:
- 300 g moke
- 3 jajca
- malo vode
- sol
Nadev:
- 200 g gamberov
- 1 čebula
- 1 paradižnik
- 100 g šampinjonov
- 1 žlica moke
- 1 dl belega vina
- peteršilj
Omaka:
- 150 g paradižnikove mezge
- začimbe (origano, rožmarin)
- ščepec sladkorja
- 1 žlica oljčnega olja
- 150 g parmezana
Testo gladko umešamo, ga razvaljamo in narežemo na kvadrate velikosti 10 krat 10 cm. Krpice lahko nato skuhamo v slanem kropu, pri čemer jih takoj ohladimo, da se ne zlepijo, lahko pa jih polnimo brez predhodnega kuhanja.
Na oljčnem olju popražimo sesekljano čebulo. Šampinjone narežemo na kolute in jih dodamo skupaj z gamberi k čebuli. Nekaj minut vse skupaj pražimo, nato pa dodamo na kocke narezan paradižnik. Počakamo, da paradižnik spusti vodo, medtem pa v posodici moko zamešamo v belo vino, nato pa dodamo gamberom. Solimo in popramo ter dodamo sesekljan peteršilj. Nadev mora biti dovolj gost zaradi lažjega polnjenja testenin.
V drugi posodi naredimo omako, tako da v paradižnikovo mezgo postopoma vmešamo vse začimbe.
Na delovno površino razporedimo krpice in na vsak kvadrat damo malo nadeva. Na ta način bomo v vsak kanelon dali isto količino nadeva. Kvadrate zvijemo in jih postavljamo v pomaščen pekač. Ko so vsi kaneloni zviti, jih prelijemo s paradižnikovo mezgo in pečemo približno 15 minut na 200-tih stopinjah Celzija. Medtem naribamo sir in pet minut pred koncem potresemo po kanelonih ter postavimo nazaj v pečico, da se sir stopi.
Kaneloni s špinačo in sirom
Sestavine:
- 200 g kanelonov
- 500 g špinače
- 2 konzervi paradižnikove mezge
- 100 g čebule
- 50 g masla
- 300 g rikote
- 200 g mocarele
- sol, poper, začinka, origano
- parmezan (po želji)
Kanelone lahko vedno pripravite vnaprej na zgoraj opisan način, lahko pa jih kupite v vseh bolje založenih trgovinah z živili.
Na stopljenem maslu popražimo sesekljano čebulo, nato pa ji dodamo očiščeno in oprano špinačo. Dušimo 20 minut nato pa umešamo rikoto ter začinimo.
V drugi posodi naredimo omako, tako da v paradižnikovo mezgo postopoma vmešamo origano in začinko.
Kanelone napolnimo s špinačo in jih razporedimo na pomaščen pekač. Prelijemo jih s paradižnikovo mezgo, prekrijemo jih z na kolute narezano mocarelo in pečemo približno 40 minut na 200-tih stopinjah Celzija. Po želji kanelone pet minut pred koncem peke potresemo s parmezanom ter postavimo nazaj v pečico, da se sir stopi.
Kaneloni z gorgonzolo
Sestavine:
- 200 g kanelonov
- 200 g skute
- 50 g gorgonzole
- 50 g naribanega parmezana
- 10 g masla
- sol, poper
Vnaprej pripravljene kanelone skuhamo v kropu, odcedimo in postavimo na čisto kuhinjsko krpo, da se posušijo.
Medtem gorgonzolo narežemo na manjše kose in jih v posodi zdrobimo z vilico. Dodamo skuto, parmezan, solimo, popramo in premešamo.
Kanelone napolnimo s pripravljenim nadevom in jih položimo v pomaščen pekač. Pečemo v pečici 15 do 20 minut na 180-ih stopinjah Celzija. Po želji potresemo s parmezanom.. |
|
|
   |
 |
Arafat
GLAVA DRUŽINE

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale
|
Objavljeno:
25 Jan 2008 14:34 |
  |
TISOČ OTOKOV - preliv za solate
potrebovali boste:
pol skodelice majoneze,
2 žlici paradižnikovega kečapa,
1 zravnano žličko sladke paprike,
pol skodelice kisle smetane,
4 žlice kisa,
2 žlici nastrganega hrena.
Kako jo pripravite?
Majonezo, kečap in pol skodelice vroče vode penasto stepite. Nato postopoma dodajajte papriko, kislo smetano, kis in hren. Dobro premešajte.
Omaka naj bo rahla, skušajte jo uporabiti takoj, ko je narejena.
Če jo boste postavili na hladno, jo pred uporabo ponovno temeljito stepite z metlico.
Omaka je primerna za solato iz vitlofa, endivije, za perutninsko solato, solato iz belušev, sirovo solato, solato iz teletine, rdeče pese in jajčno solato.
Uživajte v okusih!
 |
_________________ OSTANITE ZDRAVI |
|
    |
 |
Tejcha
""glavna""

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 16:40
Prispevkov: 5042
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
16 Apr 2008 07:17 |
  |
Tale preliv 1000 otokov je pa men naaaaaaaaaaaajboljši preliv, za prste obliznit
Sam tele recepte ste pa začel neki zanemarjat No, dejte fantje in punce še kej napisat, men se kr sline cedijo k tole berem
Recimo za kake namaze, solatne prelive, solatke.....ma za vseeeee, mam vse (skor) rada  |
_________________ *spet se mi je na bolš poslabšal* |
|
   |
 |
Arafat
GLAVA DRUŽINE

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale
|
Objavljeno:
10 Sep 2008 09:59 |
  |
Lignji s pelati in vinom
Sestavine: 80 dag manjših lignjev, velika pločevinka pelatov (80 dag) ali 4 sveži zreli paradižniki, 1 dl suhega belega vina, 2 čebuli, 2 stroka česna, olivno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, sol.
Lignje očistimo, oplaknemo in narežemo na centimeter široke trakove. Segrejemo malo olivnega olja in popražimo na kolesca narezano čebulo oz. šalotko.
Dodamo lignje, začinimo s soljo in rožmarinom in na srednjem ognju dušimo deset minut. Zalijemo z vinom. Ko večina vina izpari, dodamo olupljen in nasekljan paradižnik oz. nasekljane pelate in stisnjen česen. Pokrijemo in dušimo še 20 minut.
Omako zgostimo z žličko ali dvema drobtin (lahko jih zamenjamo z zdrobom ali polento). Odstavimo in potresemo s peteršiljem |
_________________ OSTANITE ZDRAVI |
|
    |
 |
Bibi27
najbolj nor član

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 15:12
Prispevkov: 5104
Kraj: Maribor
|
Objavljeno:
10 Sep 2008 10:34 |
  |
njaaaami arafat.....ampak kaj ko pri meni nihče ne je rib in podbnih morskih dobrot....zase jih pa ne delam  |
|
|
  |
 |
Arafat
GLAVA DRUŽINE

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale
|
Objavljeno:
10 Sep 2008 11:33 |
  |
rib tudi jest ne obožujem (kar ima kosti)...sardelce, osliča, lignje to pa jem, pa postrv če jo spečem sam...  |
_________________ OSTANITE ZDRAVI |
|
    |
 |
Brezbarvni
small boss

Pridružen/-a: 01.03. 2007, 00:09
Prispevkov: 3727
Kraj: MORAVČE
|
Objavljeno:
23 Sep 2008 07:54 |
  |
Aromatični pomfrit
Ocvrt krompirček je čista klasika. To je jed, ki jo imajo vsi radi. Ima le eno pomanjkljivost – zaradi cvrtja je precej kalorična.
--------------------------------------------------------------------------------
Če ste med tistimi, ki pazite na linijo, vendar vam odpovedovanje jedem, ki jih imate radi, ne diši, potem vam priporočamo, da si pripravite aromatični krompirček, ki se ga peče v pečici brez olja.
Sestavine:
- 1 kg krompirja
- 10 dag čebule
- 2 žlički sesekljanega peteršilja
- 2 žlički sesekljane bazilike
- 1 strok česna
- 1 dl vode
- sol
Krompir narežemo na podolgovate in tanke kose, primerne za pomfrit. Dodamo mu čebulo narezano na kolute, stisnjen strok česna, peteršilj, baziliko ter sol po okusu. Vse skupaj dobro premešamo, damo v pekač, zalijemo z vodo in pečemo v pečici segreti na 200°C 35-40 minut. Aromatični pomfrit se odlično poda kot priloga k mesu, lahko pa ga postrežemo tudi kot samostojno jed skupaj s solato. |
|
|
   |
 |
Magnus
Gost
|
Objavljeno:
07 Dec 2008 23:56 |
  |
Magnusovi PIZZA MUFFINI
Sestavine:
100 ml mlačnega mleka
1/2 zavitka kvasa(21 g)
250 g moke
4 jedilne žlice masla
1 jajce
sol
žlička začimb za pico
maščoba in moka za model
1 majhna čebula
1 jedilna žlica oljčnega olja
50 g gnjati ali salame
1 paradižnik
1 paprika
50 g šampinjonov
50 g gavde
Priprava(12 kosov):
V posodi zmešamo mleko in 1 jedilno žlico mlačne vode, v tej tekočini nato raztopimo kvas in dodamo presejano moko. Dodamo še maslo, jajce, eno jedilno žlico soli in začimbe za pico. Z ročnim mešalnikom ugnetemo gladko, prožno testo. Pokrijemo ga ter pustimo okoli 35 minut vzhajati na toplem.
Pečico segrejemo na 180 °C. Vdolbinice pekača za mafine namastimo in potresemo z moko ali pa vanje namestimo papirnate modelčke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje, v njem dušimo čebulo, da dobi steklen videz. Ponev odstavimo z ognja. Gnjat narežemo na majhne kocke. Paradižnik operemo, razrežemo na štiri dele, mu odstranimo semena in ga nato narežemo na majhne koščke. Isto naredimo s papriko. Šampinjone očistimo, zdrgnemo jih s suhim papirnatim prtičem ter prav tako tanko narežemo na lističe. Sir drobno nastrgamo.
Čebulo, gnjat, paradižnik, šampinjone in polovico sira vgnetemo v testo z ročnim mešalnikom. Testo razdelimo na 12 delov in položimo v vdolbinice pekača. Potresemo jih s preostalim sirom.
Mafine pečemo v pečici na srednjem vodilu okoli 25 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, pustimo počivati okoli 5 minut, nato jih vzamemo iz modela in ponudimo tople ali hladne.
 |
Nazadnje urejal/a Magnus 09 Dec 2008 13:12; skupaj popravljeno 1 krat |
|
|
 |
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group :: Theme by Daz ::
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|