Avtor |
Sporočilo |
wolfy
zaljubljena volkica

Pridružen/-a: 03.03. 2007, 00:08
Prispevkov: 2177
Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno:
09 Mar 2007 18:12 |
  |
No začetek kuhanja in sem skoraj 90% prepričana, da so bile na zacetku ogromne napake, ki vas je nasmejalo...
že pri samem začetku se je pri meni videlo, da ne bom specialist za sladice in tako je že po 5 letih tako...vejo vsi, da nisem slaščičar in tudi ne bom...
saj ko sem prvič pekla palačinke sem bila v strahu kak naj obrnem,saj je bila že skoraj preveč zapečena
in potlej trdila pri drugih sladicah, če je rumenjak v beljaku, bom lahko naredila trd sneg, jasno sem jih kar preričevala...utisali so me pa z grožnjo
ali ti dam cvek? prvi letnik kot prvi letnik...pojdimo k kuhanju makaronov...pozabila sem soliti...vsa panika, namest soli sem dodala sladkor...tako sem iz priloge poimenovala v sladico...
in so me že sprasevali koliko sem spila...jasno, takrat sem bila nora na alkoholne pijače...sedaj se jih izogibam na veliko, a to je druga zgodba |
_________________ la vita e bella-siempre! |
|
  |
 |
Mimi
pubertetnik

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 08:30
Prispevkov: 963
|
Objavljeno:
10 Mar 2007 14:50 |
  |
Tudi po dolgih letih kuhanja se nam kdaj zalomi, če nič drugega, včasih dvojno solimo.  |
|
|
  |
 |
Domine
najbolj nor član

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 21:46
Prispevkov: 7159
Kraj: Jesenice
|
Objavljeno:
10 Mar 2007 15:18 |
  |
Pa obstaja kaj takega, da lahko razsoliš?  |
|
|
  |
 |
matuc
gnjavator

Pridružen/-a: 01.03. 2007, 20:17
Prispevkov: 3473
|
Objavljeno:
10 Mar 2007 15:20 |
  |
|
  |
 |
Domine
najbolj nor član

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 21:46
Prispevkov: 7159
Kraj: Jesenice
|
Objavljeno:
10 Mar 2007 15:32 |
  |
A ga to narežeš npr. v juho, da jo razsoli, a kako?  |
|
|
  |
 |
matuc
gnjavator

Pridružen/-a: 01.03. 2007, 20:17
Prispevkov: 3473
|
Objavljeno:
10 Mar 2007 15:34 |
  |
Lahko daš celega. Sam za uho nisem 100%, jst krompir up. za golaž al pa take zadeve. |
|
|
  |
 |
Mimi
pubertetnik

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 08:30
Prispevkov: 963
|
Objavljeno:
16 Mar 2007 08:00 |
  |
|
  |
 |
Bibi27
najbolj nor član

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 15:12
Prispevkov: 5104
Kraj: Maribor
|
Objavljeno:
16 Mar 2007 12:49 |
  |
surov olupljen krompir cel (ne narezan), razsoli od juh do omak, samo potem ga pred serviranjem ven poberi. Mora pa se skuhat do mehkega, šele takrat prevzame vso sol. |
|
|
  |
 |
Brezbarvni
small boss

Pridružen/-a: 01.03. 2007, 00:09
Prispevkov: 3727
Kraj: MORAVČE
|
Objavljeno:
16 Mar 2007 17:42 |
  |
Nooo,pa sem spet nekaj novega zvedel  |
|
|
   |
 |
Domine
najbolj nor član

Pridružen/-a: 23.02. 2007, 21:46
Prispevkov: 7159
Kraj: Jesenice
|
Objavljeno:
16 Mar 2007 17:53 |
  |
Hvala. Tudi jaz tega nisem vedel. A potem eskimi s krompirjem pridobivajo sladko vodo iz morske?  |
|
|
  |
 |
|
Powered by
phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group :: Theme by
Daz ::
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas