NORA DRUŽINA Seznam forumov  
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



 za dobro jedačo Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temoOdgovori na to temo
Avtor Sporočilo
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 15 Mar 2007 21:10 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Testenine z bučkami in s tofujem


Odlična ideja za kosilo

Sestavine: 40 dag kratkih testenin, 20 dag tofuja, 40 dag bučk, strok česna, žlička mešanice suhih mediteranskih zelišč, olivno olje, sol, poper.

Tofu narežemo na kockice. Bučke očistimo, operemo in narežemo na kolesca.

Na malo olivnega olja nekaj minut pražimo bučke in nasekljan česen. Prilijemo nekaj žlic vode, pokrijemo in na šibkem ognju in dušimo dobrih pet minut.

Bučke odstavimo in začinimo s soljo, poprom in mediteranskimi začimbami. Testenine skuhamo v osoljenem kropu, jih odcedimo in zmešamo z bučkami. Potresemo s tofujem in postrežemo.

Testenine lahko na enak način pripravimo s papriko, koromačem, jajčevci ...

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 15 Mar 2007 21:11 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Rižota s koromačem in pršutom


Začinimo jo s pomarančno lupinico

Sestavine: 25 dag riža, 2 gomolja koromača, 1 majhna čebula, 1 žlica nastrgane pomarančne lupinice, 10 dag kraškega pršuta, 1 dl suhega belega vina, 1 liter zelenjavne jušne osnove, maslo, sol, poper.

Koromač očistimo in tenko narežemo. Na žlici masla popražimo na kolesca narezano čebulo, dodamo koromač in pražimo pet minut.

Takrat dodamo riž in kmalu prilijemo vino. Ko izpari, prilijemo tretjino jušne osnove in dušimo. Vmes rižoto zalivamo z jušno osnovo. Ko je riž gotov, solimo, popramo in odstavimo.

Rižoto zabelimo z žlico masla in vmešamo na trakove narezan pršut in pomarančno lupinico.

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2007 08:53 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Puranji zvitki z ementalerjem
Puran na švicarski način


Sestavine: 4 puranji zrezki (skupaj približno 70 dag), 12 rezin suhe salame, 4 rezine ementalerja, 2 žlici masla, mleta sladka paprika, 1 dl jušne osnove, sol, poper.

Meso pokrijemo s folijo in potolčemo. Zrezke nato natremo s soljo, poprom in papriko.

Vsak zrezek obložimo s tremi rezinami salame in rezino ementalerja. Meso zvijemo in spnemo z zobotrebcem ali povežemo z kuhinjsko vrvico. Segrejemo maslo, dodamo zvitke in jih opečemo z vseh strani. Nato prilijemo jušno osnovo ter na šibkem ognju pokrito dušimo še približno deset minut, vmes pa zvitke večkrat obrnemo. Odstavimo in postrežemo s kuhano zelenjavo, rižem ...

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2007 09:34 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Zelenjavni kaneloni

Kaneloni sodijo med prve oblike testenin, ki so jih pripravljali že stari Rimljani.
SESTAVINE za 4 osebe:
4 srednje velike palačinke
Bešamel je osnovna svetla omaka ki jo pripravimo tako da na maslu svetlo prepražimo moko dodamo hladno mleko posolimo in dodamo muškatni orešček. Uporabljamo ga lahko tudi za zgoščevanje in vezanje jedi pripravimo ga različno gostega odvisno za kakšen namen ga uporabimo. Za omako bolj redkega, za vezanje pa bolj gostega.
Nadev:
5 dag bučk
5 dag korenja
5 dag šampinjonov
5 dag ribanega sira
1 žlica bešamela
sol
origano
olje


Za paniranje:
2 jajci
4 dag ostre moke
6 dag drobtin

Nadev pripravimo tako da zelenjavo drobno naribamo, šampinjone narežemo na tanke lističe in vse skupaj prepražimo. Dodamo sol in origano. Masi dodamo riban sir in bešamel. Nato z nadevom namažemo palačinke in jih zavijemo kot sarme. Pretaknemo ji z zobotrebcem da obdržijo obliko, nato pa jih po dunajsko paniramo. Cvremo jih pri temperaturi 150 stopinj približno 5 minut.

dobet tek.... :!:

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Kneginja
gnjavator


Pridružen/-a: 01.03. 2007, 08:53
Prispevkov: 4299

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2007 09:59 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Preprosti pizza kruhki

Potrebujemo (za 2 osebi)
-1 francoska struca
-10 dag posebne salame ali sunke
-10 dag sira
-1 vecje jajce
-zlica kisle smetane
-malo soli


Francosko struco narezemo na 2 cm debele rezine. Sir naribamo, narezemo sunko na drobne koscke, dodamo jajce, sol in smetano in zmesamo. Masno nanesemo na rezine kruha in pecemo 10 minut pri 200°C (pri pecici z zarom 5 minut).
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 20 Mar 2007 19:03 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Široki rezanci po primorsko

SESTAVINE za 4 osebe:

Rezanci:
20 dag moke
2 jajci
sol

Omaka:
4 dag olivnega olja
2 dag paradižnikove mezge
15 dag kraške pancete
2 dag pinjol
2 dl sladke smetane
sol
poper
rožmarin
brinove jagode
Priprava:
Iz moke in jajc naredimo rezančevo testo. Moko presejemo na desko naredimo vdolbinico in vanjo ubijemo jajce. Testo zgnetemo skupaj, ko je zgneteno naj počiva pol ure. Nato testo razvaljamo in narežemo rezance, ki jih skuhamo v vrelem slanem kropu.


Rezance potresemo s sesekljanimi pinjolami in še vroče postrežemo z poljubno svežo solato.
Na olivnem olju prepražimo na kocke narezano panceto, paradižnikovo mezgo, zalijemo z smetano in začinimo. Dobro odcejene široke rezance damo v omako in jih narahlo premešamo.

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Tdi
najstnik


Pridružen/-a: 25.02. 2007, 18:49
Prispevkov: 494

PrispevekObjavljeno: 20 Mar 2007 22:06 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Kozličkovo stegno z mešano zelenjavo


kozličkovo stegno brez kosti (40-60 dag)
3 korenčki
en debel krompir, ena bučka
vejica rožmarina
pol šopka peteršilja
ena mlada čebula, česnov strok
2,5 dl jagnječje ali goveje juhe
0,5 dl rdečega vina
sol in sveže zmlet poper
olje za pečenje
maslo
rožmarin za okras

PRIRAVA :

Korenček in krompir olupimo. Meso skrbno očistimo (zgornja slika). Dva korenčka, bučko in krompir narežemo na lepo oblikovane kose in v vodi prihranimo. Preostali korenček, peteršilj in čebulo drobno narežemo. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Meso začinimo s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Meso na vseh straneh hitro popečemo v ponvi na vročem olju. Dodamo zelenjavo, peteršilj in rožmarin, hitro prepražimo nato pa pečemo v prej ogreti pečici. Čez približno 20 minut dodamo česen, po nadaljnjih petih minutah pečenja pa vse skupaj zalijemo z rdečim vinom. Nato počasi dolivamo jagnječjo ali govejo juho; meso večkrat prelijemo s sokom, ki se izloča pri pečenju. Narezano zelenjavo do čvrstega skuhamo in prelijemo z mrzlo vodo. Meso vzamemo iz pečice in ga pustimo nekaj časa počivati. Kuhano zelenjavo pretresemo v ponvi na vročem maslu; po želji začinimo. Sok, ki se je izločil pri peki, precedimo in začinimo, nato pa omako povežemo s hladnimi maslenimi kosmiči. Meso narežemo na tanke rezine ter ponudimo z zelenjavo in pripravljeno omako. Jed okrasimo z vejico rožmarina

Dober tek !!! Waving
_________________
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Tdi
najstnik


Pridružen/-a: 25.02. 2007, 18:49
Prispevkov: 494

PrispevekObjavljeno: 20 Mar 2007 22:10 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Čebulji zavitek

Za 4 osebe potrebujemo :

75 dag čebule
2 dl olja
1 zavitek listnatega testa
2,5 dl smetane
sol in poper po okusu
2 jajci
maslo po potrebi
nekaj kruhovih drobtin
nekaj zmlete kumine


PRIPRAVA :

Čebulo olupimo in narežemo na tenke rezine. Na olju jo opražimo, vendar ne sme porjaveti. Mehko čebulo delno ohladimo. Dodamo sol in poper in kumino. Rumenjake dobro zmešamo in dodamo smetano. Beljake stolčemo v trd sneg. Testo razvaljamo, vendar ne sme postati pretenko. Premažemo ga s smetano in rumenjaki. Nato ga potresemo s čebulo in prelijemo s snegom beljaka. Zvijemo in premažemo z maslom. Pečemo v vroči pečici. Pečen zavitek razrežemo na rezine in postrežemo s solato. Lahko pa narežemo zavitek, ko je še surov, in rezine obrnemo, tako da se vidi nadev. Premažemo jih z beljakom in spečemo. Nastanejo čebulje rože.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2007 06:31 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Sadje s kokosovo kremo

Sestavine: 3 banane, 1 manjši ananas, 1 pomaranča, 1 limona, 3 žlice kokosove moke, 2 dl smetane za stepanje, 1 dl kokosovega mleka, 3 žlice kokosovega likerja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja.

Ananas olupimo in narežemo na koščke. Banane olupimo in narežemo na kolesca.

Pomarančo olupimo, odstranimo čim več bele kožice in krhlje prerežemo na pol. Limono ožmemo. Sadje pokapamo z limoninim sokom in prelijemo s kokosovim mlekom.

Smetano stepemo z vaniljevim sladkorjem. Dodamo kokosovo moko in kokosov liker ter po okusu sladkamo. Sadje naložimo v skodelice, obložimo s kokosovo smetano in postrežemo.

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 24 Mar 2007 00:51 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Telečja rolada z zeliščnim nadevom

Sestavine: 60 dag teletine v kosu, 15 dag mlete teletine, 2 jajci, po nekaj vejic bazilike, peteršilja in timijana, 5 dag parmezana, belo vino, 2 šalotki, maslo, olivno olje, sol, poper.

Na žlici masla popražimo nasekljano šalotko, dodamo mleto meso in pražimo, da porjavi. Odstavimo in pustimo, da se meso ohladi. Nato ga zmešamo z razžvrkljanimi jajci, naribanim parmezanom in nasekljanimi zelišči. Začinimo s soljo in poprom. Meso zarežemo tako, da dobimo zelo velik "zrezek", ki ga potolčemo. Obložimo ga z nadevom, zvijemo in povežemo s kuhinjsko vrvico. Rolado z vseh strani opečemo na vročem olju, prestavimo v pekač, prilijemo malo vina in 45 minut pečemo v pečici (180 st. C).

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 24 Mar 2007 10:33 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Omleta s skuto in z drobnjakom

Sestavine: 6 jajc, 2 dag masla, 30 dag skute, 2 žlici kisle smetane, šopek drobnjaka, sol, poper.

Drobnjak oplaknemo in nasekljamo. Skuto zmešamo s kislo smetano in z drobnjakom ter začinimo s soljo in poprom. Jajca zmešamo z metlico.

Dodamo žlico mrzle vode, solimo in popramo ter dobro zmešamo. V ponvi s premerom približno 22 centimetrov segrejemo maslo. Dodamo jajca in nekaj sekund mešamo. Pečemo toliko časa, da jajca zakrknejo, omleto pa vmes obrnemo.
Nato jo zvrnemo na krožnik, namažemo z drobnjakovo skuto in zvijemo. Postrežemo takoj.

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 26 Mar 2007 09:07 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Zapečena štruca s pršutom in sirom

Sestavine: 16 rezin francoske štruce, 5 dag masla, 8 rezin kraškega pršuta, 16 majhnih rezin ementalca, šopek drobnjaka, 2 jajci, 2 dl smetane, maslo, sol, poper.

Rezine kruha namažemo z maslom. Na vsako damo rezino ementalca in pol rezine pršuta. Obložene kruhke kot strešnike zložimo v nepregorno posodo, ki smo jo namazali z maslom.

Drobnjak oplaknemo, osušimo in nasekljamo. Jajci razžvrkljamo in zmešamo s smetano. Dodamo drobnjak, začinimo s soljo in poprom ter prelijemo obložene kruhke. Postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 st. C in pečemo 25-30 minut.

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Arafat
GLAVA DRUŽINE


Pridružen/-a: 23.02. 2007, 06:28
Prispevkov: 6349
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: 27 Mar 2007 16:52 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Juha s šampinjoni in z bučkami

Sestavine: 50 dag šampinjonov, 50 dag bučk, 1 liter zelenjavne jušne osnove, 1 krompir, 2 stroka česna, 2 brinovi jagodi, timijan, olivno olje, kisla smetana, sol.

Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke.

Na nekaj žlicah olja popražimo nasekljan česen, strti brinovi jagodi, šampinjone in krompir. Prilijemo vročo jušno osnovo, zavremo in kuhamo 15 minut. Dodamo na tanka kolesca narezane bučke in kuhamo še pet minut. Začinimo s soljo in timijanom. Juho odstavimo. Ko se nekoliko ohladi, jo pretlačimo in vmešamo nekaj žlic kisle smetane. Potresemo z nasekljanim drobnjakom

_________________
OSTANITE ZDRAVI
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloMSN Messenger - naslov
Tdi
najstnik


Pridružen/-a: 25.02. 2007, 18:49
Prispevkov: 494

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2007 15:10 Odgovori s citatomNazaj na vrh

--------------------------------------------------------------------------------

POLNJENI SVINJSKI ZREZKI



Količine za 4 osebe

Sestavine

Svinjina - stegno 600g
Žajbelj
Mocarela 125g
Paradižnik - svež 500g
Čebula - spomladanska
Olje - sončnično 1 žlica
Kisla smetana 100g
Sol
Poper
Maslo 2 žlici

Priprava

Meso oplaknemo, osušimo in narežemo na 8 tankih zrezkov. Štiri vejice žajblja osmukamo, očistimo in grobo narežemo. Mocarelo osušimo in narežemo na lističe. Zrezke obložimo z žajbljem in mocarelo. Čez sir položimo drug zrezek in ob robu spnemo z zobotrebcem. Paradižnik oplaknemo v vroči vodi, ga olupimo in narežemo na četrtine, nato pa na majhne kocke. Šopek mlade čebule očistimo in narežemo na tanke kolobarje. Mlado čebulo podušimo na olju, dodamo kislo smetano, paradižnik ter solimo in popramo po okusu. Kuhamo 5 min. V ponvi segrejemo maslo in pečemo zrezke na vsaki strani 5 min. Solimo in popramo po okusu. Zrezke naložimo na krožnike in prelijemo s omako.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Tdi
najstnik


Pridružen/-a: 25.02. 2007, 18:49
Prispevkov: 494

PrispevekObjavljeno: 03 Apr 2007 15:37 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Gobova solata

kisle gobe
čebula
drobnjak
majoneza
gorčica (malo)
sladkor (ščepec)
kisla smetana
paradižnikova mezga (zelo malo)


PRIPRAVA :

Vložene ali pa zmrznjene gobice (najboljše, če so mešane) zrežemo, ne na premajhne koščke in primešamo vse naštete sestavine. Nato postavimo za dve uri v hladilnik.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo


 Pojdi na:   



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme by Daz :: Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas